Huisperikelen

Wij zijn op zoek naar een huis. Sinds twee jaar wonen we nu op ons appartementje in het Gentse, en we hebben daar graag gewoond. Toch begint het te kriebelen om een huis te kopen, met bijhorende tuin en kinderkamer šŸ™‚ We dromen van meer rust, meer groen, en kleine maar gezellige dorpjes.

De zoektocht naar een huis blijkt evenwel niet zo simpel. Op foto lijken veel huizen perfect, maar na een bezoekje sta ik telkens ontgoocheld weer buiten. Tuin te klein, kamers te klein, slechte afwerking, slecht grondplan dat niet simpel kan worden aangepast wegens steunmuren,… Zo veel bezoeken zijn er nog niet gepasseerd, en toch ontmoedigt het mij. Telkens opnieuw gaat het van hoop naar ontgoocheling.

Ook moet er zowel voor mij als voor mijn vriend met het werk rekening gehouden worden. Ik heb een station met goede verbinding naar Brussel nodig, aangezien ik geen onmiddellijke plannen heb om van werk te veranderen. Mijn vriend heeft een tijdelijk contract bij zijn huidige werkgever, en een onzekere toekomst, waardoor we een goede uitvalsbasis nodig hebben voor mogelijke nieuwe werkplekken. Evident is het allemaal niet, want op die manier zijn de mogelijkheden nog meer beperkt.

Vorige week dachten we het perfecte huis te hebben gevonden. In een rustige gemeente, niet ver van mijn ouderlijke thuis, met een goede verbinding naar Brussel en het werk van mijn vriend. Dit weekend reden we er eens langs en gingen de omgeving en het huis bekijken, nog voor het bezoekmoment. Jammer genoeg was het daar onmiddellijk duidelijk dat het ook niet was wat we zochten. De huidige bewoners plaatsen hun auto op de parking voor de kerk, zo’n 250 meter van hun deur. Omdat de oprit zeer klein en smal is, en de garage achter de woning niet bereikbaar is met de auto zonder ofwel de haag, ofwel de muur te raken. Laat een oprit/carport/garage nu net een heel belangrijk punt zijn in onze zoektocht. Momenteel hebben we een carport achter ons appartement (tijdelijk niet bereikbaar wegens wegenwerken in de straat gedurende een aantal maanden, zucht). Dit was een absolute vereiste voor mij, aangezien ik twee jaar terug heel vaak stress had omwille van het zoeken naar parkeerplaats in de buurt waar ik toen woonde. Ik wil niet heen en weer lopen om mijn boodschappen uit te laden, ’s avonds na de dansles heb ik geen zin om in de straat op zoek te gaan naar parking, ik heb genoeg momenten gehad waar ik verschillende straten afliep om mijn auto maar terug te vinden. Een echte deal-breaker voor mij. Dus het wordt niets met dit, anders redelijk perfecte, huisje šŸ˜¦

De zoektocht gaat verder…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s